30 Ekim 2015 Cuma

ÖZET 2






Bu derste etkili bir öğretimin gerçekleşebilmesi için bir ders nasıl düzenlenmeli içinde hangi unsurları bulundurmalı bunlar konuşuldu . Bu unsurlar ise;


Denge: Ders boyunca  öğrenci ve  öğretmene eşit sorumluluk yüklenerek dersin birlikte  yürütülmesi gerekliliğidir.

Diyalog: Sözlü iletişim kanalı kullanılarak doğrudan gerçekleşir.  Ders boyunca amaca yönelik olması  kaydıyla öğretmen-öğrenci / öğrenci-öğrenci diyaloğu önemlidir böyle bir ortamda  sadece öğretmenin konuştuğu bir ortama nazaran daha sağlıklı bir öğrenme gerçekleşir. 

Amaç-Anlam: Bireyin  yaptığı işe  amacı  doğrultusunda anlam yüklemesi yaptığı işten hem zevk almasını sağlayacaktır  hemde bireyin  motivasyonunu artırarak amacına  ulaşmasını kolaylaştıracaktır. 


Cesaret: Değer  verme durumu söz  konusuysa ortaya çıkar  bu sebepten  öğrenci derse değer veriyorsa korksa da soru sormaktan çekinmeyecektir. Bu yüzden  öğrencinin  derste değerli bişeler bulabilmelidir. Ayrıca cesaret yaratıcılığı tetikleyen bir durumdur.

Kurallar: Düzenleyici  olduğu için kargaşa ortamını önler. Yalnız  sınıf içi değil öğrenmenin etkili olması  öğrencinin ne yapacağını bilmesi açısından önemlird. Ne yapmayacağı değil  ne yapılması gerektiğini berlirtir.

Plan: nelerin yapılıp nelerin yapılmayacağına  neye ne kadar zaman ayrılacağına karar vermek zamanın verimli kullanılmasını sağlayabilmek için önemlidir.

Kaynaklar: Birincil ve ikincil kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Bilginin güvenilirliği açısından mümkün olduğunca birincil kaynaklara başvurmak gerekir.


Mizah-Eğlence: Sürecin eğlencei  hale getirilmesi farklı ynalrın ortaya çıkaralabilmesi ve motvasyonun artırılması açısından  önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder